marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Parówki w cieście anyżowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Parówki wypakować i obtoczyć w cieście naleśnikowo-anyżowym. Rozgrzać olej i usmażyć na nim parówki zanurzone w cieście i w sezamie.Osączyć

Parówki w cieście anyżowym.

Składniki:

Parówki w cieście anyżowym.

 

  • 2 opakowania parówek "Jedynek",
  • 2-3 jajek,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1/4 szklanki wody gazowanej,
  • 1/4 szklanki mleka lub śmietanki,
  • 5 g.sproszkowanego anyżu,
  • 200 g.sezamu do obtoczenia,
  • olej do smażenia,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście anyżowym.
Parówki wypakować i ubić ciasto z jaj,mąki,mleka lub śmietanki,
soli,sproszkowanego anyżu i wody gazowanej.Zanurzyć w cieście
całe lub połówki parówek,obtoczyć w cieście,potem w sezamie.
Rozgrzać olej i wkładać obtoczone kiełbaski w cieście i sezamie.
Smażyć,obracając we wszystkie strony,osączyć i podawać na cie-
-pło.

Tagi:

jajko jajka