Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Parówki w cieście francuskim z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa i dobrze znana wszystkim przekąska, jednak wzbogacona o niecodzienny smak kaparów!

Parówki w cieście francuskim z kaparami

Składniki:

Parówki w cieście francuskim z kaparami

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 parówek z szynki
  • kilka kaparów
  • ser żółty lub mozarella

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim z kaparami
Proste do przygotowania danie, przekąska, czy po prostu zachcianka. Kapary nadaja temu daniu czegos nowego, pysznego i zaskakujacego Ciasto dzielimy na kwadraty, kazda parówke obwijamy plasterkiem sera, kladziemy po przekatnej kwadratu, obok kladziemy kapary i zawijamy dwa rogi zlepiajac ze soba. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni, ukladamy parowki na pergaminie i pieczemy okolo 15 minut. gorace podajemy, ale fantastycznie smakuja tez na zimno, goraco polecam, sa bardzo sycace i smaczne!