Sposób przygotowania:
Parówki w cieście naleśnikowym
Mąkę, mleko, jedno jajko i szczyptę soli dokładnie mieszamy za pomocą miksera lub blendera.(Proporcje mąki i mleka są orientacyjne w zależności od tego czy chcemy grube pulchne ciasto czy cienkie). Na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy placki naleśnikowe (wychodzi około 10 placków). Po usmażeniu placki naleśnikowe smarujemy musztardą i posypujemy starkowanym serem żółtym. Położyć na to parówkę i zawinąć w rulon. Rozmącić jajko, obtoczyć naleśnika w jajku i bułce tartej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na oliwie ok 7-10 min z każdej z stron. Podawać na ciepło.
Pyza
Pyza
http://arabeskadodatkowa.blogspot.com/2008/08/parwki-w-nalenikach.html