Sposób przygotowania:
Parówki w cieście udające hot dogi
Przesianą mąkę wsypujemy do miski, robimy pośrodku dołek. Do dołka wlewamy letnie mleko,rozpuszczamy w nim drożdże, po czym wsypujemy szczyptę soli. Gdy drożdże zaczną "chodzić" dodajemy żółtko, i olej.Wyrabiamy starannie ciasto. Odstawiamy je na pół godzinki, w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy dość cienko i kroimy je na niezbyt szerokie paseczki (u mnie miały max. 2 cm).Z parówek zdejmujemy osłonki. Owijamy parówki paseczkami ciasta. Smarujemy je po wierzchu rozbełtanym białkiem i posypujemy ulubionymi suszonymi ziołami, np. oregano. Pozostawiamy hot dogi na chwilkę do wyrośnięcia. Pieczemy nasze hotdogi w piekarniku w temperaturze 220 stopni - 20 minut.