Sposób przygotowania:
Rolada ziemniaczana z kurkami i seremKrok 1
Ziemniaki obieramy kroimy na ćwiartki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiedy nam się ugotują odlewamy wodę i tłuczkiem ubijamy. Łyżką rozprowadzamy ziemniaki w garnku do równego i dzielimy na 4 części. 4 cześć wyjmujemy i wsypujemy mąkę do równego.
Wbijamy jajo i wyrabiamy ciasto.
Krok 2
Kładziemy papier do pieczenia i wykładamy na niego ciasto ziemniaczane, taki prostokąt równy.
Krok 3
Kurki czyścimy, gotujemy i smażymy z kiełbasą żywiecką drobno pokrojoną. Doprawiamy mieszanką pomidor z ziołami.Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 4
Przekładamy kurki na nasze ciasto ziemniaczane i zwijamy roladę ( 1.1/2 zwinięcia).
Pomagamy sobie właśnie tym papierem. Wyszły mi dwie rolady, przekroiłam je na polowe i miałam na 4 porcję.
Krok 5
Rolady piekłam na papierze do pieczenia w 200 stopniach. Kiedy się zarumieniły położyłam na nich plastry sera.
Chwile jeszcze trzymałam w piecu i wyjęłam. Podawałam na gorąco ale na zimno też jest bardzo smaczna.
Jagodowa
lalunia
Zachęcam , nadzienie dajemy jakie mamy ochotę, w każdej wersji pyszna rolada wychodzi.