Sposób przygotowania:
Parówki z papryką
Parówki obrać z osłonki i dowolnie pokroić. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Jabłko obieramy i drobniutko kroimy albo też ścieramy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W rondlu albo na patelni dużej rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebulę. Lekko szklimy i dodajemy pieczarki i jabłko. Chwilę razem dusimy. Dodajemy paprykę i parówki oraz przyprawy. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy aż zmięknie papryka.
Doprawiamy do smaku koncentratem, przyprawami i troszkę razem dusimy.
W rondlu albo na patelni dużej rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebulę. Lekko szklimy i dodajemy pieczarki i jabłko. Chwilę razem dusimy. Dodajemy paprykę i parówki oraz przyprawy. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy aż zmięknie papryka.
Doprawiamy do smaku koncentratem, przyprawami i troszkę razem dusimy.