Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Parówki z patisonem w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kiedy brak pomysłu co przygotować na kolację proponuję o to takie szybkie danie z parówek i patisonów.

Parówki z patisonem w pomidorach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki z patisonem w pomidorach

 

  • 2 szt cienkich parówek
  • 2 szt cienkich kiełbasek
  • 1 cebula biała
  • 2 łyżki oleju
  • 9 pieczarek
  • 3 szt patisonów marynowanych
  • 4 łyżki pomidorów krojonych z puszki
  • sól i pieprz do smaku
  • koperek

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki z patisonem w pomidorach
Białą cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na oleju. Parówki i kiełbaski kroimy w talarki lub pół plasterki i dodajemy do cebuli, przesmażamy. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę pieczarki, dodajemy do rondelka, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki, dusimy 5 minut. Patisony kroimy w dużą kostkę, a koperek siekamy. Do rondla dodajemy patisony doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy koperek, mieszamy i podajemy.
Parówki z patisonem w pomidorach
Etap 1 do cebuli podsmażonej dodajemy parówki
Parówki z patisonem w pomidorach
Etap 2 następnie dodajemy pokrojone pieczarki
Parówki z patisonem w pomidorach
Etap 3 dodajemy pomidory krojone z puszki
Parówki z patisonem w pomidorach
Etap 4 na koniec dodajemy patisony oraz koperek

Tagi:

patison