dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1189]

Parówki z pieczarkami w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosta przekąska na kolacje. Parówki oraz przesmażone pieczarki z cebulą zawinięte w ciasto francuskie.

Parówki z pieczarkami w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki z pieczarkami w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Parówki z pieczarkami w cieście francuskim
Oczyszczamy pieczarki i kroimy w plasterki. Obraną cebulę siekamy. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę, dodajemy pieczarki. Smażymy całość, na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na cieście francuskim układamy plasterek sera żółtego, połówki parówek oraz łyżkę przesmażonych pieczarek. Zwijamy w roladkę, wierzch lekko nacinamy i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy ok 15 - 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Parówki z pieczarkami w cieście francuskim
Pieczarki dokładnie płuczemy i kroimy w plasterki.
Parówki z pieczarkami w cieście francuskim
Pieczarki przesmażamy z posiekaną cebulą.
Parówki z pieczarkami w cieście francuskim
Na cieście układamy ser, parówki i pieczarki.
Parówki z pieczarkami w cieście francuskim
Ciasto zwijamy i układmay na blasze wyłożonej papierem.

Tagi:

sery ciasto ser