Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Parówki zapiekane w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Parówki w cieście francuskim to łatwa do zrobienia i smaczna kolacja lub przekąska.

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Składniki:

Parówki zapiekane w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 9 parówek cienkich
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki przynajmniej na 1 godziną, rozwinąć z papieru, pokroić na 9 równych części. Parówki obrać z osłonek, naciąć końce . Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, położyć parówkę i ciasno zwinąć w rulon. Ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w temp 190-200 stopni.