Sposób przygotowania:
Parówkowe świeczuszki
Odciąć z wierzchu dookoła papryki 4 plastry, które przeciąć na pół tak by stworzyły podstawę świeczuszki. Z parówek odciąć końce i każdą parówkę przeciąć na dwa kawałki. Długim, cienkim nożykiem wyciąć wnętrze parówek tak by do środka można było włożyć farsz. Wnętrze z parówek wrzucamy do miski razem z twarogiem, ugotowanym na twardo jajkiem, małą cebulką i odsączonym tuńczykiem. Blendujemy. Dodajemy łyżkę majonezu, szczyptę dosłownie(nie więcej) pieprzu cayenne i mieszamy dokładnie. Małą łyżeczką nakładamy tak przyrządzony farsz najpierw z jednego końca parówki tak głęboko jak jest to możliwe, później z drugiego końca tak by cała paróweczka była wypełniona farszem i stawiamy na wewnętrzną część papryki. Podobnie z siedmioma pozostałymi parówkami. Każdą świeczuszkę posypujemy odrobiną pieprzu i wbijamy knot w postaci szczypiorku. Swieczuszki parówkowe to pierwsze moje danie jakie wymyśliłam gdy tylko przestałam mieszkać z rodzicami i właściwie od tamtej pory zaczęła się moja poważna przygoda z kuchnią ;)
marietta
mala-madzia
Hehehe dziękuję ;) lubię kombinować w kuchni :D