Parpadelle z czterema serami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W rondlu o grubym dnie zagrzać masło, sery i alkohol, dobrze wymieszać aż się połączą, dodać świeżo startą gałkę muszkatołową. Ugo

Parpadelle z czterema serami

Składniki:

Parpadelle z czterema serami

 

  • pół opakowania makaronu parpadelle;
  • 2 łyżki masła;
  • 120 g sera mozarella;
  • 40 g sera gorgonzola;
  • 20 g serka mascarpone;
  • 30 g startego sera pecorino (lub oscypka);
  • kieliszek białego wina;
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Parpadelle z czterema serami
W rondlu o grubym dnie zagrzać masło, sery i alkohol, dobrze wymieszać aż się połączą, dodać świeżo startą gałkę muszkatołową. Ugotowany al dente i odcedzony makaron wymieszać z masą serową. Podawać natychmiast.