jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pascha owocowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To rodzaj sernika z dużą ilością suszonych owoców.

Pascha owocowa.

Składniki:

Pascha owocowa.

 

  • 1/2 kg tłustego sera
  • 100g masła (82%)
  • kilka łyżek jogurtu
  • kilka łyżek cukru pudru
  • 1 szklanka suszonych owoców (morele, rodzynki, żurawina, śliwki itp)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pascha owocowa.
Masło ucieramy do białości, dodajemy naprzemiennie po łyżce cukru pudru i jogurtu nie przerywając ucierania.
Na końcu dodajemy zmielony uprzednio twaróg ciągle ucierając.
Owoce płuczemy w letniej wodzie, osuszamy je i dodajemy do masy serowej - mieszamy.
Wkładamy ją do silikonowej keksówki, obciążamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia przekładamy na talerz.

Dzięki zastosowaniu silikonowej foremki paschę łatwo z niej wyjąć.