marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta camembertowa z kukurydzą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kukurydzę wyjąć z puszki i odsączyć na sitku.Ser rozdrobnić ze śm- -ietaną,dodając kukurydzę i przyprawy.Pastę zmieszać i schłodzić i podać.

Pasta camembertowa z kukurydzą.

Składniki:

Pasta camembertowa z kukurydzą.

 

Sposób przygotowania:

Pasta camembertowa z kukurydzą.
Kukurydzę wyjąć z puszki i odsączyć na sitku.Ser rozdrobnić ze
śmietaną widelcem,dodając odsączoną kukurydzę,ugniatając ziarna na miazgę.Doprawić pastę solą,pieprzem,curry lub kurkumą
i sprasowanymi ząbkami czosnku.Przełożyć pastę do niewielkiej miski,przykryć i wstawić do lodówki na pól godziny.Podawać na zimno z pieczywem pełnoziarnistym.