kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna najlepiej smakuje z chlebem razowym.

Pasta do chleba

Składniki:

Pasta do chleba

 

  • 4 łyżki oleju rzepakowego,
  • 2 duże cebule,
  • 1 łyżka suszonego majeranku,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • 1 większe kwaśne jabłko(ok.200 g)
  • 2 puszki fasolki kidney po 400 g każda,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, biały pieprz,

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba
Na oleju podsmażyć na złoto drobno pokrojoną cebulę razem z ziołami.W międzyczasie zmiksować na gładką masę jabłko( ze skórką) i odcedzoną fasolkę.Dodać masę do cebuli i smażyć, aż całość gładko się połączy i będzie bardzo gorąca. Na sam koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Smarować pastą pieczywo razowe lub chrupkie.
Do tego bardzo pasuje sałatka ze świeżego ogórka z młodym koperkiem.