Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta do chleba z mięsa i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pastę najlepiej zrobić z mięsa z drobiu, jest bardziej delikatna.

Pasta do chleba z mięsa i jajek

Składniki:

Pasta do chleba z mięsa i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z mięsa i jajek
Na patelnię wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojone gotowane mięso, przyrumienić, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Mięso i jajka przemielić przez maszynkę. Miękkie masło utrzeć w misce, dodać zmielone mięso z jajkami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną gałką muszkatołową i majerankiem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.