Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Pasta drobiowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do przygotowania takiej pasty można wykorzystać mięso, na którym gotowaliśmy zupę. Wystarczy dodać jajka i pyszna pasta do kanapek gotowa.

Pasta drobiowo-jajeczna

Składniki:

Pasta drobiowo-jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta drobiowo-jajeczna
Mięso myjemy, wrzucamy do wrzącej posolonej wody z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy mięso z wywaru, a gdy przestygnie, obieramy je z kości.

Wrzucamy mięso do rozdrabniacza.

Dodajemy jajka ugotowane na twardo oraz pokrojonego na kawałki pomidora. Rozdrabniamy składniki do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, można wszystkie składniki drobniutko pokroić.

Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.