izula92

izula92

Kucharz
[Przepisów: 11]

Pasta drożdżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdże są bogate w witaminę B i inne cenne składniki.

Pasta drożdżowa

Składniki:

Pasta drożdżowa

 

  • 10 dag drożdży
  • 2 spore cebule
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • 2 jajka na twardo
  • sól, pieprz
  • mielona papryka, posiekana zielenina

Sposób przygotowania:

Pasta drożdżowa
Cebulę posiekac jak najdrobniej.
Na patelni rozgrzac olej, dodać cebule i dusić, aby się zeszkliła ( nie zrumieniła). Dodać drozdżę i chwilę rozgrzewać, rozcierając drewniana łyzką. Gdy się rozpuszczą, zdjąć z ognia, dodać posiekane ( lub starte na tarce) jajka, dodac do smaku soli, pieprzu i papryki. Dobrze wymieszać.