gosja1989

gosja1989

Kucharz
[Przepisów: 11]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki sposób na śniadanie czy kolacje

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • 5 jajek
  • 20 dag sera zółtego np salami lub edam
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 ząbki czosnku (jeśli ktoś nie przepada za czosnkiem można dodać mniej lub wcale)
  • sól, pieprz
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka gotujemy na twardo
Ser trzemy na małych oczkach tarki
Czosnek przeciskamy przez praskę
Jajka jak ostygną trzemy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy przy pomocy widelca
Wszystko razem dokładnie mieszamy z majonezem i przyprawami.
Podajemy z pieczywem.

Smacznego!