kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Wyjąć 2 żółtka,

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • jajka 5 sztuk
  • natka pietruszki 4 łyżki
  • szczypiorek siekany 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 sztuki
  • ocet winny biały do smaku
  • musztarda 2 łyżki
  • olej z oliwek 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
rozetrzeć w misce na miazgę z dodatkiem musztardy, wlewając powoli olej z oliwek. Pozostałe białko i żółtka pokroić w piórka - wymieszać z sosem i dodać siekaną pietruszkę. Doprawić do smaku.