Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna na wiosnę
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Białka ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Ogórka obieramy i również ścieramy na tarce.
Dodajemy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dokładnie mieszamy pastę i przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy na śniadanie ze świeżym pieczywem.
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Ogórka obieramy i również ścieramy na tarce.
Dodajemy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dokładnie mieszamy pastę i przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy na śniadanie ze świeżym pieczywem.