Pasta jajeczna z dodatkiem łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wykonanie to kilka chwil,a najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Pasta jajeczna z dodatkiem łososia

Składniki:

Pasta jajeczna z dodatkiem łososia

 

  • 30 dag wędzonego łososia sałatkowego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka zielonych oliwek bez pestek
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z dodatkiem łososia
1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i kroić na mniejsze kawałki. Oliwki osaczyć z zalewy i pokroić na pół. 2. Jajka na twardo zmiksować z łososiem i oliwkami na gładką masę. Dodać majonez i koperek. Dokładnie mieszać. Doprawić solą i pieprzem według uznania pamiętając, że łosoś może być słony. Danie udekorować plastrami ogórka kiszonego,korniszona lub świeżego gruntowego, pomidora, oliwką i koperkiem.Masę schłodzić w lodówce. Najlepiej podawać z ciepłym świeżym pieczywem.