Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pasta jajeczna z koperkiem i prażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna pasta jajeczna, która rewelacyjnie smakuje ze świeżym pieczywem. Idealne połączenie jajek i prażonej cebulki.

Pasta jajeczna z koperkiem i prażoną cebulką

Składniki:

Pasta jajeczna z koperkiem i prażoną cebulką

jajka

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka prażonej cebulki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z koperkiem i prażoną cebulką
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i drobno posiekać. Dokładnie połączyć z majonezem, musztardą, masłem, koperkiem, natką i przyprawami. Przechowywać w lodówce. (Można doprawić według własnych preferencji smakowych i dodawać różne ulubione dodatki. Polecam drobno pokrojony i podsmażony boczek wędzony).