Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tę pastę zrobiłam na szybko na kolację do chleba. Moja córka orzekła, że jest to najpyszniejsza pasta jajeczna na świecie!!!

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

 

  • Na 4 porcje
  • 3 jajka
  • mięso z połowy makreli wędzonej
  • 1 pełna łyżka musztardy czarciej (Roleski)
  • 1 łyżeczka ketchupu łagodnego
  • 2 trójkąciki serka topionego
  • kilka gałązek koperku
  • 1 słodka cebulka szalotka
  • 1/2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną
Jajka ugotować na twardo, pokroić drobno. Mięso makreli ostrożnie wyciągnąć widelcem małymi porcjami wyciągając wszystkie ości. Cebulkę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać serek topiony, masło, musztardę, przyprawy i posiekany koperek. Wszystko ugnieść widelcem i dobrze wymieszać. Smarować chleb. W wersji przystawkowej smarować kawałeczki bagietki, krakersy, kawałki pumpernikla. Przybrać koperkiem.