Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pasta jajeczna z korniszonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta jajeczna z korniszonem na kanapki

Pasta jajeczna z korniszonem

Składniki:

Pasta jajeczna z korniszonem

 

  • 8 jajek
  • 6 małych korniszonów
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka gotowego chrzanu ze śmietaną
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z korniszonem
Jajka ugotować na twardo.Ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupek.Drobno pokroić w kosteczkę i przełożyć do miski.Trzy ogórki pokroić w drobną kosteczkę dodać do jajek. Opłukana natkę pietruszki i resztę ogórków rozdrobnić blenderem i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą ,świeżo zmielonym pieprzem ,chrzanem i majonezem.Wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby składniki się przegryzły.