VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita!

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

 

  • 4 jajka
  • 1 mała wędzona makrela
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 g sera feta
  • Pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo d robno siekamy.

Ser feta rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki.

Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz.

Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony.