patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomita pasta jajeczna, lekka i zdrowa dla każdego. Polecam idealna do chleba jak i tortilli. Smacznego.

Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami

 

  • 3 ugotowane jajka
  • 5 rzodkiewek
  • 3 ogórki małosolne lub kiszone
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 10 dag tartego sera żółtego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami
Obrane i wystudzone jajka ugotowane na twardo trę na tarce o grubych oczkach.

Rzodkiewki myję i również trę na tarce o grubych oczkach.

Ogórki kiszone lub małosolne trę na grubych oczkach.

Do miski przekładam wszystkie składniki ,łącze za pomocą łyżki.

Pozostawiam w lodówce ok 30 min przed podaniem. Smacznego.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami
Natkę drobno siekamy , następnie dodajemy utartą na tarce rzodkiewkę.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami
Następnie dodaję starty na tarce ogórek kiszony lub małosolny,
Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami
Kolejno dodaję utarty na tarce jajka na twardo.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkami
Na koniec dodaję tarty ser, przyprawy i jogurt.