iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta jajeczna z zielonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo świeża, pięknie pachnie. Szybka w zrobieniu ,pasuje na każde pieczywo. Wspaniały pomysł na śniadanie w domu, do szkoły i pracy.

Pasta jajeczna z zielonym ogórkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z zielonym ogórkiem

 

 

 

  • 20 dag twarogu

 

 

  • 1 łyżka majonezu

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z zielonym ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu , studzimy i obieramy. Ścieramy jajka na tarce do warzyw duże oczka. Dodajemy twaróg, lekko mieszamy.

Ogórka zielonego dobrze myjemy i także ścieramy na tarce do warzyw duże oczka. Składniki mieszamy , dodajemy majonez, solimy do smaku i doprawiamy pieprzem.

Mieszamy i chłodzimy.