kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta jajeczna ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem świeżych liści szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolację z domowym pieczywem.

Pasta jajeczna ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szpinakiem

 

  • 3 duże ugotowane jajka
  • spora garść liści szpinaku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki ze sporym czubkiem jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szpinakiem
Szpinak przebieramy i odrywamy ogonki, myjemy i odsączamy z wody. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Szpinak kroimy na bardzo drobno. Do miseczki wkładamy pokrojone składniki i dokładamy jogurt naturalny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Umyty szpinak kroimy na drobno, cebulę w kosteczkę.
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.