Sposób przygotowania:
Szpinakowa rolada z jajek
Parówki gotujemy kilka minut- studzimy .Jajka gotujemy na twardo-zimne obieramy. Zaczynamy przygotowywanie omletu. Szpinak ja użyłam mrożonych kostek podsmażyłam na suchej patelni i odrobinę doprawiłam solą morską . Jajka ubijamy mikserem , dodajemy mąkę i sól do smaku. Następnie dodajemy wcześniej podsmażony - ostudzony szpinak mieszamy . Gotowe omletowe ciasto wlewamy na gorąca patelnie z masłem klarowanym. Smażymy z jednej strony potem z drugiej. Używamy dużej patelni. Jak nie mamy bardzo dużej patelni z tej porcji ciasta robimy dwa mniejsze omlety, które później złączymy. Nakładając ich końce na siebie , tak aby kółka lekko nachodziły na siebie. Ugotowane wcześniej jajka obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Łączymy je z serkiem białym.Mieszamy doprawiamy solą i wyciśniętym czosnkiem. Śmietanę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę - dodajemy do sera z jakiem - mieszamy. Zimny omlet kładziemy na foli - strecz- smarujemy pastą jajeczna układamy parówki i zawijamy roladę za pomocą foli. Ściskamy zakręcamy boki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na skos.