mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta jajeczno-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, łatwa, smaczna pasta do chleba

Pasta jajeczno-serowa

Składniki:

Pasta jajeczno-serowa

 

  • 4 jajka
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki gęstej smietany
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 cebuli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-serowa
Jajka gotuję ok. 7 minut od zagotowania wody. Ostudzam, siekam drobno. Cebulę obieram, kroję w małą kostkę. Ser ścieram na małych oczkach na tarce. Do jajek dodaję ser, cebule, szczypiorek i mieszam. Ucieram, dodaję śmietanę, musztardę, sól i pieprz. Wstawiam do lodówki.