Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasta jajeczno-twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pasta do chleba

Pasta jajeczno-twarogowa

Składniki:

Pasta jajeczno-twarogowa

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 25 dag pokruszonego twarogu
  • 15 dag masła
  • 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany (lub majonezu)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-twarogowa
Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać. Dodać ser, śmietanę i miękkie masło. Całość zmiksować. Masę doprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek i koperek. Dokładnie wymieszać.