przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pasta jejeczna przejs

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kiedy już mamy dość wędliny na kanapkach...

Pasta jejeczna przejs

Składniki:

Pasta jejeczna przejs

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pasta jejeczna przejs
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek trzemy na tarce o małych oczkach. Oczywiście możemy je np rozgnieść widelcem, ja jednak lubię konsystencję tej pasty właśnie po starciu na tarce :)
Szczypiorek siekamy. Ser ścieramy na tarce. Do startych jajek dodajemy szczypiorek, ser żółty, a także majonez, masło i musztardę. Mieszamy wszystko razem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Zjadamy ze świeżym chlebem.