mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pasta kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta kalafiorowa świetnie pasuje jako dodatek kanapkowy do bułeczek.

Pasta kalafiorowa

Składniki:

Pasta kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta kalafiorowa
Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Kalafiora zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem i pieprzem. Dodać majonez, gałkę muszkatołową i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, ostudzoną dodać do kalafiora, wymieszać. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 2godziny.