Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1057]

Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowa pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym i jajkiem to pyszny dodatek na kanapki. Według mnie najlepiej smakuje z pieczywem razowym.

Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 jajka
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 niedużej cebuli
  • majonez - ilość według uznania
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym
Jajka gotujemy na twardo, lekko studzimy, obłupiamy ze skorupek, kroimy w kostkę.

Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w dość drobną kostkę.

Cebulę kroimy w kostkę.

Z makreli wydobywamy "mięso", uważając na ości. "Mięso" makreli kroimy na mniejsze kawałki, łączymy z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym, dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.
Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym
Pasta z makreli najlepiej smakuje na pieczywie razowym