Sposób przygotowania:
Pasta kanapkowa z makreli z ogórkiem kiszonym
Jajka gotujemy na twardo, lekko studzimy, obłupiamy ze skorupek, kroimy w kostkę.
Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w dość drobną kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Z makreli wydobywamy "mięso", uważając na ości. "Mięso" makreli kroimy na mniejsze kawałki, łączymy z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym, dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.
Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w dość drobną kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Z makreli wydobywamy "mięso", uważając na ości. "Mięso" makreli kroimy na mniejsze kawałki, łączymy z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym, dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.