iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta kanapkowa z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasta ,sałateczka do tartinek,kanapek ,tostów

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Składniki:

Pasta kanapkowa z tuńczyka

 

  • 1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 2 szt cebula biała,
  • 8 szt Oliwki czarne,
  • pieprz czarny grubomielony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z tuńczyka
Tuńczyka lekko odsączamy z nadmiaru oliwy na sitku . Dusimy lekko widelcem . Cebulę biała obieramy z łupiny i siekamy drobno .Dodajemy do tuńczyka .Mieszamy . Groszek konserwowy odsączamy .Wszystkie składniki mieszamy .Dodajemy całe oliwki i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku .wstawiamy do lodówki na 20 min .Podajemy zimne do tostów, tartinek,małych kanapek czy chipsów .