nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasuje zarówno do grzanek, jak i do świeżego pieczywa.

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli 2

Składniki:

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli 2

 

  • 1 średnia makrela wędzona
  • 1 średnia cebula
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2-3 jajka na twardo
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli 2
1. Z makreli ściągamy skórę, oddzielamy mięso od ości, następnie rozdrabniamy je widelcem. 2. Cebulę obieramy. Razem z ogórkami bardzo drobno siekamy. 3. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut, po czym obieramy je i rozgniatamy widelcem. 4. Rozdrobnioną rybę i jajka oraz pokrojone warzywa wrzucamy do miski i dokadnie mieszamy. 5. W osobnej miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, doprawiamy do smaku i łączymy z całością. Mieszamy dokładnie, tak, by otrzymać jednolitą masę. 6. Przed podaniem należy schłodzić.