Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta łososiowo- jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka pasta to idealny pomysł na śniadanie. Smaczna i łatwa w przygotowaniu, zaskoczy każdego smakosza. Polecam :)

Pasta łososiowo- jajeczna

Składniki:

Pasta łososiowo- jajeczna

 

  • 1 opakowanie wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 1 biała cebula
  • 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta łososiowo- jajeczna
Jajka gotujemy na twardo. Gdy już będą gotowe chłodzimy je, obieramy i przecinamy na mniejsze cząstki, tak samo jak wędzonego łososia. Oczyszczoną cebulę bardzo drobno siekamy. Blenderem ucieramy jajka i łososia. Gdy masa będzie gładka przekładamy ją do miski, gdzie dodajemy posiekaną wcześniej cebulę. Następnie doprawiamy majonezem, ketchupem, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem. Jemy z wybranym pieczywem.