magda.jedlina

magda.jedlina

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Pasta pasztetowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

do kanapek, do pomidorów, jako klopsiki pasztetowe

Pasta pasztetowa

Składniki:

Pasta pasztetowa

 

  • 2 pasztety z drobiu
  • 3 jajka
  • 2 małe cebule
  • ząbek czosnku
  • 20 dag żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Pasta pasztetowa
jajka ugotować n twarto, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych dziórkach i odstawić na osobnym talerzyku. ugotowane jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. peszteciki wyciągnąc z pojemniczków i zgnieść widelcem razem z jajkami i wyciśniętym czosnkiem. cebulę posiekać cieniutko i dodać do farszu. uformować klopsiki i posypac startym żółtym serem.