Sposób przygotowania:
Pieczarki w miodowo czosnkowo sosie balsamicznym
► Sos balsamiczny: wymieszać ocet balsamiczny, miód i czosnek w małej miseczce.
► Pieczarki delikatnie opłukać na sitku i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na średniej wielkośći patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę, dodać grzyby, sól, pieprz i smażyć przez 2 minuty prawie do miękkości.
► Do grzybów dodać sos i smażyć przez kolejne 3 - 5 minut, aż sos się zredukuje, a grzyby będą miękkie i pokryte sosem. Udekorować świeżo posiekaną natką pietruszki.
► Pieczarki delikatnie opłukać na sitku i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na średniej wielkośći patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę, dodać grzyby, sól, pieprz i smażyć przez 2 minuty prawie do miękkości.
► Do grzybów dodać sos i smażyć przez kolejne 3 - 5 minut, aż sos się zredukuje, a grzyby będą miękkie i pokryte sosem. Udekorować świeżo posiekaną natką pietruszki.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki