Sposób przygotowania:
Pasta Puttanesca
Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente, odcedzam.
Sos: W rondelku rozgrzewam dwie łyżki oliwy, dodaję drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Smażę, aż warzywa lekko się zeszklą. Wtedy dodaję pomidory i całość gotuję na niewielkim ogniu. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym.
Po ok. 20 minutach gotowania dodaję kapary i pokrojone oliwki do rondla z sosem. Posypuję danie posiekaną natką pietruszki. Sos mieszam dokładnie w rondlu z ugotowanym makaronem, wykładam potrawę na talerze.
Sos: W rondelku rozgrzewam dwie łyżki oliwy, dodaję drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Smażę, aż warzywa lekko się zeszklą. Wtedy dodaję pomidory i całość gotuję na niewielkim ogniu. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym.
Po ok. 20 minutach gotowania dodaję kapary i pokrojone oliwki do rondla z sosem. Posypuję danie posiekaną natką pietruszki. Sos mieszam dokładnie w rondlu z ugotowanym makaronem, wykładam potrawę na talerze.
Beata13
darmiona
zjadamy podczas gotowania:-)))
evita0007
Jak to co...
Łykamy a potem jedziemy na prześwietlenie hihi ;)
mycha,dodaj te 3 łyżki czego,bo będą się czepiali......
pacpaw
Polpal
Jak narazie to przepis taki super to nie jest - może miało być 3 łyżki albo widelce... ale widzę w przygotowaniu "W rondelku rozgrzewam dwie łyżki oliwy" - to co robimy z tą trzecią łyżką oliwy... łykamy???
mycha
Nie wiem skąd te złośliwości:/
Dzięki Evita za wsparcie,
pozdrawiam
evita0007
Nie ma sprawy.Każdemu zdarzy się o czymś zapomnieć.Jesteśmy tutaj żeby sobie pomagać :-) Miłego dnia życzę :-)