Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znakomita pasta, prosta w przygotowaniu będzie wspaniałym dodatkiem zarówno do dań jak i do pieczywa. Idealne połączenie selera i jabłka.

Pasta selerowa

Składniki:

Pasta selerowa

 

  • 1 średni seler
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 5 łyżeczek majonezu
  • 1/2 pęczka rzodkiewek
  • 1 jabłko
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Pasta selerowa
Gotujemy jajka. Studzimy je, obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Seler i jabłko ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Rzodkiewki i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę. Całość dajemy do miski i obsypujemy cieniutko posiekaną świeżą natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Ugniatamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki. Podajemy z chlebem lub jako dodatek do potraw.