Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Pasta serowa z rybą wędzoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na pastę serową. Rybę wędzoną, np. makrelę, obrać ze skóry. Filety oczyścić dokładnie z ości.

Pasta serowa z rybą wędzoną

Składniki:

Pasta serowa z rybą wędzoną

 

  • 2 opakowania sera topionego
  • 10 dag ryby wędzonej
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta serowa z rybą wędzoną
Rybę wędzoną, np. makrelę, obrać ze skóry. Filety oczyścić dokładnie z ości. Ser topiony utrzeć z dodatkiem masła na masę, dodając roztartą widelcem rybę. Powinna powstać jednolita masa. Przygotowaną masę wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Przyprawić do smaku pieprzem, ewentualnie odrobiną soli. Masę tę można wykorzystać do smarowania kanapek albo do nadziewania jaj ugotowanych na twardo.