MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pasta serowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z tuńczykiem i serem do smarowania pieczywa, pyszna na kolację jak również na śniadanie.

Pasta serowa z tuńczykiem

Składniki:

Pasta serowa z tuńczykiem

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jaja
  • 3 łyżki majonezu
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz
  • 100 g sera topionego o smaku śmietankowym
  • mała cebula
  • pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Pasta serowa z tuńczykiem
Odcedzam tuńczyka i przekładam do miski.Jajka gotuję na twardo.Studzę. Oddzielam żółtka od białek.Do miski z tuńczykiem dodaję majonez, żółtka jajek, sok z połówki cytryny ,wsypuję pieprz i ucieram.Ser topiony rozpuszczam w rondelku przez 5 minut do powstania kremu, dodaję, drobno posiekaną cebulę i mieszam. Studzę. Chłodny krem serowy wlewam do miski z tuńczykiem .Białka z jajek kroję w kostkę i dokładam do pasty .Szczypiorek pokroić i wsypać do miski , dodać soli i pieprzu , wszystkie dokładnie wymieszać i smarować kanapki.