annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Pasta serowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pasta do chlebka na wiosenne śniadanko :)

Pasta serowo-jajeczna

Składniki:

Pasta serowo-jajeczna

 

  • 3 jajka
  • 200g żółtego sera
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżeczki masła
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • oregano
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-jajeczna
Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę. Ser żółty i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Masło, majonez i musztardę wymieszać w osobnej miseczce, dodać przyprawy i połączyć ze składnikami.

Posmarowany pastą chlebek posypać szczypiorkiem :)