2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pasta szczypiorkowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wspaniały dodatek do pieczywa na śniadanie bądź kolację...

Pasta szczypiorkowo-jajeczna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta szczypiorkowo-jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta szczypiorkowo-jajeczna
Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek ostudzić zetrzeć na tarce jarzynowej.Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać drobno nozem,czosnek obrać przecisnać przez praskę. wszystkie składniki włozyć do miski dodać majonez ,olej oraz śmietanę ,doprawić do smaku solą pieprzem i zmiksować wszystko na jednolitą gładką pastę blenderem.Włozyc do lodówki w celu schłodzenia.Podawać jako smarowidło do chlebka.
Pasta szczypiorkowo-jajeczna
ugotowane jajka ścieramy na tarce jarzynowej
Pasta szczypiorkowo-jajeczna
dodajemy kolejno posiekany szczypior majonez śmietanę
Pasta szczypiorkowo-jajeczna
miksujemy wszystko razem na gładką pastę chłodzimy