Sposób przygotowania:
Pasta Tortellini - wloskie pierożki
Wstaw wodę na Tortellini. Na rozgrzanej oliwie podsmaż boczek pokrojony w niewielką kostkę, a gdy się trochę zrumieni dodaj do niego pieczarki poszatkowane na cienkie plasterki i dopraw solą celem wyciągnięcia z nich wody, która będzie bazą sosu i przykryj.
Gdy pieczarki się podduszą dodaj serki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, a następnie wlej śmietanę. Do całości wsyp ugotowane Tortellini, dodaj sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj. Porcje można posypać tartym parmezanem, ale nie jest to wymagane. Smacznego
Gdy pieczarki się podduszą dodaj serki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, a następnie wlej śmietanę. Do całości wsyp ugotowane Tortellini, dodaj sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj. Porcje można posypać tartym parmezanem, ale nie jest to wymagane. Smacznego