Pablito

Pablito

Kucharz
[Przepisów: 10]

Pasta Tortellini - wloskie pierożki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

włoskie pierożki z białym sosem

Pasta Tortellini - wloskie pierożki

Składniki:

Pasta Tortellini - wloskie pierożki

 

Sposób przygotowania:

Pasta Tortellini - wloskie pierożki
Wstaw wodę na Tortellini. Na rozgrzanej oliwie podsmaż boczek pokrojony w niewielką kostkę, a gdy się trochę zrumieni dodaj do niego pieczarki poszatkowane na cienkie plasterki i dopraw solą celem wyciągnięcia z nich wody, która będzie bazą sosu i przykryj.
Gdy pieczarki się podduszą dodaj serki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, a następnie wlej śmietanę. Do całości wsyp ugotowane Tortellini, dodaj sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj. Porcje można posypać tartym parmezanem, ale nie jest to wymagane. Smacznego