MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Pasta tuńczykowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Własnoręcznie przygotowana pasta na kanapki to zdrowe śniadanie lub kolacja. Nie wymaga dużo czasu, a jest świetnym urozmaiceniem posiłków.

Pasta tuńczykowo-jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta tuńczykowo-jajeczna

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5-6 jajek
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta tuńczykowo-jajeczna
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę (można użyć sitka do krojenia jajek). Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do jajek, całość skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy lekko rozcierając pastę łyżką. Dodajemy majonez i keczup, przyprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzem.
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Jajka należy posiekać/pokroić bardzo drobno
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Do posiekanych jajek dodajemy rozdrobionego tuńczyka z puszki
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Całość skrapiamy 1 łyżeczką soku z cytryny
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Dodajemy majonez, keczup i doprawiamy do smaku solą i pieprzem