Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna propozycja nietuzinkowych kanapek

Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1/2 małej cebuli
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 opakowanie chleba musli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cebulę obieramy, drobno siekamy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy tuńczyka, cebulę, połowę szczypiorku i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chleb smarujemy równomiernie pastą. Foremkami do ciastek wycinamy gwiazdki. Posypujemy szczypiorkiem.
Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cebulę obieramy, drobno siekamy.
Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną
Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy tuńczyka, cebulę, połowę szczypiorku i majonez.
Kanapki z pastą tuńczykowo- jajeczną
Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.