Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pasta tuńczykowo-jajeczna

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciekawy pomysł na wykorzystanie jajek, które zostały po Wielkanocy.

Pasta tuńczykowo-jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta tuńczykowo-jajeczna

 

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • Łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • Łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Pasta tuńczykowo-jajeczna
Obrane jajka kroimy w kostkę, wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy odsączonego tuńczyka, musztardę i majonez. Miksujemy na gładką pastę, którą przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Składniki możemy też rozdrobnić widelcem, wtedy pasta nie będzie taka gładka. Pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Z chleba możemy powycinać różne kształty foremkami do ciastek- wtedy kanapeczki będą ciekawsze.
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek
Pasta tuńczykowo-jajeczna
Pastę możemy zrobić w rozdrabniaczu, będzie wtedy kremowa