marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

pasta twarogowa z dodatkiem pasztecików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pasta twarogowa o smaku pomidorowym z dodatkiem pasztecików

pasta twarogowa z dodatkiem pasztecików

Składniki:

pasta twarogowa z dodatkiem pasztecików

 

Sposób przygotowania:

pasta twarogowa z dodatkiem pasztecików
2 ząbki czosnku rozgniatamy i rozcieramy ze solą na miazgę. Ser twarogowy przecieramy przez sitko i wykładamy do naczynia, dodajemy plastry paszteciku, 2 łyżki masła, roztarty czosnek i zalewamy 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Miksujemy na gładką pastę, którą przyprawiamy solą pieprzem oraz sproszkowaną ostrą papryką. Schładzamy w lodówce wykorzystując do dekoracji kanapek lub nadziewania warzyw.